Nëse imamit i prishet abdesi gjatë namazit, si duhet të veprojë xhemati?

Pyetje: Ndodh që imami për arsyet e tij personale mund ta lërë namazin farz ndërkohë që ne po e falim me xhemat, në të tillë rast çfarë duhet të bëjë xhemati?

Përgjigje: Nëse imamit i prishet abdesi gjatë namazit, ai tërheq dikë që është mbas tij dhe e sjell përpara. Nëse imami sheh që pas tij është dikush që nuk i di detajet e namazit mund të marrë edhe dikë që është më anash dhe e sjell përpara dhe vetë shkëputet dhe e fillon namazin aty ku ta zërë pas imamit zëvendësues.

Dr. Imam Ahmed Kalaja

Kliko këtu për të shikuar videon