Vuaj nga stresi dhe përdor qetësues, a është gjynah? – Dr. Imam Ahmed Kalaja

Pyetje: Vuaj nga stresi dhe përdor shumë qetësues, a është gjynah?

Përgjigje: Përderisa është klinikisht dhe mjekësisht e rekomanduar nga doktori një gjë e tillë, nuk është aspak gjynah. E rëndësishme është që ti të jesh mirë. Pra, islami ka porositur që njeriu të kurohet, nuk përbën problem nëse ky kurim vjen nga ilaçet, apo vjen nga çdo lloj forme tjetër, e rëndësishme është që të jenë brenda asaj që është ligjore dhe e lejuar.

Dr. Imam Ahmed Kalaja