A mund ta falim namazin e natës në orën 12 ose 1 të natës?

Pyetje: A mund ta fal namazin e natës nga ora 12 ose 1 e natës, sepse kam fëmijë të vogël dhe s’e fal dot më vonë?

Përgjigje: Namazi i natës nuk është kusht që të falet patjetër vonë, namazin e natës mund ta falësh dhe pas jacie, në qoftë se e ke edukatë dhe të dhemb shpirti. Kështu që në 12, në 1, në 2, në 11 e një çerek, s’ka problem. Pra, e rëndësishme është që ti të falësh namaz nate, kjo është e rëndësishme. Më e mira do të ishtë në fund para sabahut, por kur nuk janë mundësitë, siç është rasti që ka fëmijë të vogël, nuk ka problem.

Dr. Imam Ahmed Kalaja

Kliko këtu për të shikuar videon