A lejohet kërcitja e gishtave gjatë rrugës për në xhami?

Pyetje: A ka ndonjë argument apo transmetim për kërcitjen e gishtave gjatë rrugës për në xhami dhe brenda saj?

Përgjigje: Po, ka transmetim të saktë që kur njeriu niset për në xhami për të falur namaz, se ti mund të nisesh për në xhami në një kohë që s’është kohë namazi se do të takosh një person dhe e ke lënë takimin tek xhamia; s’ka lidhje, por nëse njeriu niset për në xhami për të falur namaz, nuk bën që të kërcasë gishtat e tij apo që t’i ndërlidhë gishtat me njëri-tjetrin në këtë mënyrë (shiko videon për të parë veprimin), po kështu edhe nëse është në namaz ka transmetim të saktë që e ndalon.

Dr. Imam Ahmed Kalaja

Kliko këtu për të shikuar videon