A lejohen vathët për meshkujt?

Pyetja: A lejohen vathët për meshkujt në vesh apo në fytyrë?

Përgjigja: La ilahe il Allah. Vathët janë bizhuteri të cilat zakonisht përdoren për femrat. E rëndësishme; nuk është traditë e jona një gjë e tillë është traditë e futur. I thashë njërit: “Pse e ke vathin në veshin e majtë?”-tha: “Se jam djalë i vetëm.” Kështu ishte rregulli në disa vende, në disa zona, por faktikisht kjo nuk është traditë e jona është traditë e ardhur nga vendet e tjera dhe nuk është traditë e mashkullit të ketë bizhuteri në trupin e tij. E mashkullit në përgjithësi nuk është traditë e tij që të vendosë pirsing e gjëra e tjerë e tjerë dhe e myslimanit në veçanti, sepse kjo fe përveç dinjitetit, përveç seriozitetit, i jep mashkullit edhe burrëri dhe e plotëson femrën në feminitetin e saj. Mrekulli kjo fe! Pra, të jesh mysliman dhe të sillesh si mashkull thjeshtë nuk është normale, myslimani sillet si burrat dhe myslimania sillet si gratë; femër e pjekur, e plotësuar, me dinjitet, me karakter, serioze. Po kështu edhe mashkulli sillet si burrë, me traditë burrash, me ulje burrash, me ndenje burrash, me fjalë burrash, me paraqitje burrash.
Dr. Imam Ahmed Kalaja

Kliko këtu për të shikuar videon.