A duhet patjetër ta lyejmë dhomën ku ka qëndruar xhenazja?

Pyetje: Motra ime është shumë e shqetësuar ngaqë i ka vdekur burri para dy muajsh dhe kunata e saj i ka thënë që dhoma ku ka ndenjur xhenazja (kufoma) duhet të lyhej patjetër, sepse kur i del shpirti njeriut bëhet dhoma me gjak dhe motra është shumë e mërzitur për këtë pjesë.

Përgjigje: Përralla, besëtytni, budallalliqe me okë nga ato që s’ka kandar në botë që i peshon.
Dr. Imam Ahmed Kalaja