A ka të drejtë burri ta ndalojë bashkëshorten e tij nga vizita e familjes së saj?

Pyetje: A ka të drejtë burri ta ndalojë bashkëshorten e tij nga familja?

Përgjigje: S’ka të drejtë ta ndalojë, por nëse gruas i është kthyer në sëmundje që shkon e vjen përditë, më shumë tek shtëpia e saj se tek shtëpia e burrit, ka të drejtë burri. Pastaj ndryshon nga vendi në vend, nga koha në kohë dhe nga pozicioni në pozicion. Nëse janë komshinj derë më derë s’ka asnjë problem, por nëse janë lagje më lagje ulet, në qoftë se janë qytet më qytet ulet, e kështu me rradhë. Pra, kjo varet nga vendi dhe nga traditat dhe zakonet.
Dr. Imam Ahmed Kalaja
Kliko këtu për të shikuar videon.