Nëse jemi në tren apo mjet udhëtimi, si mund ta gjejmë drejtimin (kiblën)?

Pyetje: Nëse jemi në tren apo në mjet udhëtimi, si ta gjejmë drejtimin e kiblës?

Përgjigje: Të mundohet njeriu në situata të tilla që të pozicionohet pak nga kibla, pavarsisht se ku është i vendosur. Për shembull, unë do të fal tani sabahun dhe kibla është nga e majta ime ndërkohë që treni po ecën drejt, unë aty ku jam i ulur shtrembërohem pak dhe falem shtrembër. Pra të mundohemi dhe pse jemi në tren që të gjejmë një zgjidhje.

Dr. Imam Ahmed Kalaja

Kliko këtu për të shikuar videon