Jam 6 muajshe shtatëzënë dhe doktorri më ka thënë ta abortoj pasi fëmija nuk do të jetojë?

Pyetje: Një motër është gjatë muajshe shtatzanë dhe ka bërë ekon morfologjike dhe i thanë që fëmijën e ka të pazhvilluar dhe nëse ky fëmijë lind nuk mund të jetojë më shumë se nëntë muaj dhe i kanë sugjeruar abortin?

Përgjigje: Aborti nuk lejohet pas katër muajsh çfarëdo që të zbulohet tek fëmija. Kjo është sprovë. Fëmija mbas katër muajsh quhet jetë jo thjesht embrion. Deri në katër muaj nëse zbulon diçka ke të drejtë të abortosh sepse është embrion jo jetë, mbas katër muash, flas në islam, fryhet shpirti nuk lejohet edhe pse zbulohet një gjë e tillë. Kjo është një sprovë prej Allahut, sabër se shpërblimi është Xheneti!
Dr. Imam Ahmed Kalaja

Kliko këtu për të shikuar videon.