A lejohet të sterilizohen kafshët në Islam?

Pyetje: Kam një mace dhe shumicën e kohës e mbaj brenda në shtëpi dhe doja ta sterilizoja, a lejohet kjo në islam?

Përgjigje: Lejohet kastrimi (sterilizimi) i maceve ose i kafshëve të tjera të cilat mund të na sjellin shqetësim, nuk ka asnjë problem fetarisht. Ose të bëhet për shëndet, për shembull kastrohet dashi, sepse do ta bësh kurban.

Dr. Imam Ahmed Kalaja

Kliko këtu për të shikuar videon