Nëse jetojmë në një vend që nuk falet namazi i natës në xhami, si duhet të veprojmë?

Pyetje: Nëse nuk falet namazi i natës në atë xhami që falemi ne, si duhet të veprojmë?

Përgjigje: Nëse jetojmë në një vend që nuk falet namazi i natës në xhamia siç është rasti i dhjetë netëshit të fundit të Ramazanit si duhet të veprojmë ne? Imami mund të organizohet me xhematin e tij të marri leje nga institucioni përkatës, apo të organizohen nëpër shtëpia etj. E rëndësishme është që mos të shkaktohet fitne dhe përçarje. Nëse e zgjidh imami këtë punë elhamdulilah, nëse nuk e zgjidh dot imami atëherë le të falen në shtëpiat e ndonjërit prej tyre.

Dr. Imam Ahmed Kalaja

Kliko këtu për të shikuar videon